Heat Pump vs Furnace – vilket alternativ är bäst?

Värmepumpar har en hel del fördelar anser Värmepumpar Stockholm, den mest anmärkningsvärda av dessa är deras energieffektivitet med moderna värmepumpar som sträcker sig från en AFUE på omkring 80% till över 95%. En värmepump använder elektricitet för att överföra värme från ett område till ett annat, vilket innebär att det aldrig har att generera värme själv. Det rör sig helt enkelt värme som redan finns från ett område till ett annat liknande från utsidan av ditt hem på insidan. En värmepump är också mer miljövänlig eftersom den kräver inga fossila bränslen för att värma ditt hem.

Nackdelar med en värmepump.

Så varför inte värmepumpar standarden för kallt väder? De verkar nästan för bra för att vara sant? Tja, det finns en hake. Eftersom värmepumpar överföra värme från ett område till ett annat, vad händer om det är -20 grader ute i mitten av en North Dakota vinter? Finns det någon värme för att överföra till ditt hus? Det är fångsten. En värmepump fungerar bara bra om temperaturen är över fryspunkten, och är nästan värdelös i mitten av en hård nordlig vinter. Helst en värmepump används när temperaturen utanför är över 50 grader Fahrenheit, så värmepumpar är ute om du bor i Montana om du har också en kompletterande sätt att värma ditt hus. Så vad gör folk i Bozeman, Montana göra? De använder en ugn och kontaktar Värmepumpar Stockholm

 

Här är där värmepumpen vs ugnen diskussion blir riktigt klart. En ugn använder bränsle för att producera sin egen värmekälla och sedan cirkulerar denna värme i hela huset. Det finns många typer av ugnar, inklusive gasugnar, oljepannor och elektriska ugnar, som alla har sina för- och nackdelar, men i huvudsak åstadkomma samma sak – de använder ett bränsle för att bränna som ett medel för att värma upp luften inne i ditt hem.

Heat Pump vs Furnace : Den största fördel som en ugn har är att det kommer att värma ditt hem i alla förhållanden, oberoende av utomhustemperaturen. Om det är 50 grader ute eller -10, kommer en ugn bränna den bränsle och värma ditt hem. Denna tillförlitlighet är ovärderlig om du bor i kallare regioner som Bozeman. En annan fördel i ugnen kategorin är den initiala investeringen pris.                                                                                                                   Nackdelar med en ugn.

Det största argumentet mot användningen av en ugn är kostnaden för bränsle anser Värmepumpar Stockholm. Beroende på vilken typ av ugn som du köper, kan du vara att spendera tusentals dollar om året på blåsa din ugn. Jag skulle rekommendera att du tar en titt på de vanligaste typerna av bränsle för ditt område eftersom även om du kanske planerar att köpa en gasugn det kanske inte gas som finns i ditt område. Inte bara anta att bränslet du använder för att värma ditt hem är ditt val. En hel del av det beror på infrastrukturen i ditt område.

 

Som ni kan se, är propan dubbelt så dyrt som några av de andra bränslen, så gör en del efterforskningar på ditt område. Ugnar har också ett stort utbud av effektivitet, som sträcker sig från AFUEs av 55% till över 90% beroende på vilken typ av bränsle och ugnen du använder, liksom hur mycket isolering du har. Återigen, detta är så mycket av en konst som är en vetenskap, men inte bara anta att vad din granne använder är den bästa typen för din region.

För mer information om ordentlig isolering hittar du på www.vmepumparistockholm-bzb.se