Ger Etanol Eldstäder någon Sot eller aska efter sig?

En vanlig oro bland många av de kunder jag pratar med hos braskaminer stockholm daglig är sot. De flesta människor är vana vid sot som följer med en öppen spis – men detta är i 99% av de gånger inte fallet med etanol eldstäder. Här ska jag berätta varför.

Letar du efter snabba svar? Låt mig spara tid. Om du använder rätt etanol, kommer en etanol spis 99% av tiden lämnar en vägg och tak utan sot. Om du vill att förklaringen, låt mig presentera det för dig.

Etanol ger en ren låga

Begreppet etanol eldstäder baseras på etanol som frigör den öppna spisen från att ha någon skorsten. Förklaringen är enkel; att använda rätt etanol ger en mycket liten mängd av koldioxid och vatten. Om du tittar noga, kommer du aldrig se någon rök som du gör med ett ljus. Lågan är helt enkelt ren.

Men du kan aldrig undvika ..

Sot. Det jag har sagt vad de flesta människor gör inte vågar säga. Ja, du kan inte undvika sot – men sot kan bara dyka upp på ytor som har berörts av lågan. Visst dina väggar och tak kommer att förbli orörd från lågorna, och som en följd kommer de att undvika sot. Om lågan någonsin berör dig vägg, skulle jag allvarligt uppmana er att returnera produkten eftersom det inte är en säker lösning för dig.Vi på braskaminer stockholm har sot lösningar.

En annan konsekvens av den rena lågan är att det troligen kommer att bli någon lukt i rummet där dess förbränning. Självklart kommer rummet att få en annan känsla, men det är på grund av värmen. Tänk att du just angett vardagsrum efter en trevlig promenad i friska luften. Inuti det är varmt. Det spelar ingen lukt, men det är bara ett annat klimat.

Från aska till .. ingenting!

Inte bara är det ingen lukt, även undvika dig aska. Vrida tillbaka till den rena flamma, är slutprodukten av lågan koldioxid och lite vatten. I denna slutprodukt finns det inga aska, kommer detta aldrig att bli fallet.

Så hur vattnet?

Tja, inte mycket. Det är bra för anläggningen, och inte vara rädd – inte som ånga från en gas spis eller liknande. Mängden vatten är så låg att du förmodligen inte märker det om jag inte berätta för dig.

Så det betyder .. Ingenting kommer att hända med mina väggar?

Nej, jag är ledsen att säga att det är inte alltid fallet. I vårt visningsrum på                             braskaminer stockholm har vi en fin vit vägg, och när du avmontera den öppna spisen, det finns en skillnad i färg. Solen har helt enkelt påverkat färgen på väggen, och även, det finns en liten indikation på att värmen har ändrat färgen i centrum där lågan brukade vara. Det är en mycket liten förändring, och du kommer bara se det om du avmontera den öppna spisen, i vilket fall du måste fylla i hålen bildar väggmontering i alla fall.

En annan sak är värmen. Grund av den stora mängden värme som avges från en etanol spis, kan det i vissa fall påverkar väggen med tiden. I vårt fall har tre år gått, och om du tittar noga .. Mycket nära .. Du kan se en liten skillnad. Men ingen av våra kunder som besöker eller gäst för den delen, har märkt det.

Jag hoppas att jag lättad dig från några av dina bekymmer. Frågor? Känn dig fri att fråga dem, skulle jag vara glad att hjälpa! Annars gå in på www.braskamineristockholm.se