Sunday, 31 December 2017

Så här länker du Google AdWords-konto med olika Google-produkter för bättre optimering


1) Länkar Google AdWords-konto och Google Analytics

Öppna Google Analytics-konto med samma Google-e-postadress för Google-konto som du har använt när du öppnar ett AdWords-konto. Detta kommer att hjälpa till med att enkelt länka de två kontona eftersom du automatiskt skulle bli administratörs användare för Google Analytics-konto.

Om du redan har öppnat ett Google Analytics-konto med olika Google-e-postadresser, lägger du till AdWords-e-postadressen som administratör.

Om du vill ange Google AdWords-e-postadress som administratör i Google Analytics följer du stegen nedan:


• Logga in på ditt analytiska konto och klicka på länken "Användarhanteraren" som visas under tabellen analytisk konto.

• Klicka sedan på knappen "Lägg till användare" som visas längst upp till höger och ange din AdWords-e-postadress.

• Välj alternativet "Access Type" från drop-menyn som Kontoadministratör

• Klicka på "Spara ändringar" för att framgångsrikt lägga till din e-postadress som admin. Följ sedan stegen nedan för att länka Google AdWords och Google Analytics-konto.

• Logga in på ditt Google AdWords-konto

• Gå till Rapportering fliken och klicka på Googles analytiska länk.

• Två alternativ skulle visas, om du inte har något analytiskt Google-konto väljer du sedan "Skapa mitt gratis Google Analytics-konto" och klicka på Fortsätt.

• Om du redan har ett analytiskt konto väljer du "Jag har redan ett Google Analytics-konto. Vänligen länka det till det här AdWords-kontot" och klicka på fortsättsknappen.

• Välj det befintliga Google Analytics-kontot i rullgardinsmenyn. Om du inte ser ditt kontonamn i rullgardinsmenyn måste du ge administratörsbehörighet till din AdWords-e-postadress (jag har redan nämnt ovanstående steg för detta)

• Fortsätt att kontrollera destinationsadressens automatiska märkning, om du inte är säker på att du vill inaktivera kostnadsdataimport och automatisk taggning.

Men om ditt konto är en del av Mitt kundcenter-konto kan du inte länka MCC-konto till Google Analytics (det vill säga att du inte kan länka till Analytics genom att lägga till MCC-e-postadress som administratör i Analytics), eftersom den faktiska AdWords-kampanjinformationen är Presenteras inte direkt under dessa högsta MCC-konton. Även om det är möjligt att hantera flera webbplatser inom samma analytiska men det rekommenderas att ha olika Google Analytics för varje barnkonto, eftersom det gör det enkelt att koppla processen med bara färre steg, dataproblem och åtkomst.

Om MCC har flera barnkonton för samma webbplats eller olika webbplatser kan du inte länka alla konton till ett analytiskt konto vid denna tidpunkt. Du måste skapa olika Google Analytics för varje barnkonto.

2) Länkar Google AdWords-konto och Google Website Optimizer

Mitt kundcenter (MCC) verktygshanterare behöver särskild åtkomst för webbplatsoptimeraren. Mitt kundcenter har flera AdWords-konton som hanteras av tredje person som använder det här verktyget. Standardåtkomst är alltså inte tillräckligt för att de ska kunna utföra webbplatsoptimeringsexperiment på ditt konto.

Du måste ge dem särskild åtkomst för att visa och redigera webbplatsoptimeringsexperimenten.

Följ stegen nedan för att ge särskild åtkomst till din Mitt kundcenter:

• Skapa två målsidor som du vill jämföra. Du kan jämföra en ny med den befintliga.

• Logga in på webbplatsoptimering och följ anvisningarna för att skapa ett experiment. Infoga webbadresser som du vill genomföra ett test på och ange även din omvandlingsspårningsadress för att mäta konverteringar som kommer på varje målsida

• Klicka på länken som godkänner villkoren för webbplatsoptimering

• Då visas en sida med länken My Client Center User Access

• Klicka på den här länken och sätt in e-postadressen för Mitt kundcenter (MCC) i textrutan och klicka på ADD-knappen.

3) Kobling av Google AdWords-konto och Google-säljarkonto (Google Base)

Produktannonser har två annonstilläggstilläggstillägg och produktannonser. Annonsformat för produktlistor är för närvarande bara tillgängligt för annonsannonsformat för annonsörer och produkttillägg i USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Australien.

Andra Display Network-webbplatser och söknätverkssidor visar inte produktannonser. Du kan lägga till flera Google AdWords-konton till ett enda Google-säljarkonto men du kan bara länka en domän till ett Google-säljarkonto. För separata domäner skulle du behöva skapa separata säljarkonton. För att aktivera produktannonser behöver du länka Google AdWords-konto med Googles säljarkonto.

Följ stegen nedan för att länka dessa två konton:

• Logga in på ditt Google-säljarkonto, klicka på AdWords-inställningar och ange ditt kund-ID (10 siffror)

• Logga in på ditt Google AdWords-konto, gå till fliken Kampanjer och sedan på inställningar. Klicka på Redigera och du kommer att se - "Använd produktbilder och information från mitt Google Merchant Center-konto" under Nätverk, Produkter och tillägg. Det är listat där som ett alternativ.

• Koppla även AdWords-kampanjer till ditt säljarkonto för att slutföra processen.


No comments:

Post a Comment